Laf Nickelodeon schrapt populair Sintprogramma

De Amerikaanse lafbekzender Nickelodeon zendt vanaf maandag een sinterklaasprogramma uit waarin geen Zwarte Pieten te zien zijn. In de show Nick’s Strooigoedparade komt slechts de Sint in beeld en kan derhalve met een gerust hart door de ouders worden doorgezapt.

Wellicht vervelender is het feit dat de halfbakken show het populaire Slot Marsepeinstein' van Studio 100 vervangt. Een woordvoerder van de zender zegt dat voor dat showprogramma is gekozen omdat hierin wel Zwarte Pieten ten tonele verschenen. 

Volgens de zegsman is de zogenoemde Zwarte Pietendiscussie iets voor volwassenen en niet voor kinderen. "De beslissing Slot Marsepeinstein niet uit te zenden is maanden geleden weloverwogen genomen. We wilden niet in de Zwarte Pietendiscussie terecht komen", stelt de woordvoerder. Het was voor de huichelzender echter geen enkel probleem om de kinderen wel gewoon de dupe te laten worden van hun laffe houding om dan Piet maar helemáál te schrappen.

Voor de mensen die Slot Marsepeinstein - mét Zwarte Piet - wél gewoon willen zien; verhuizen naar België is een optie. Niet alleen heeft de rechter in België bepaald dat Zwarte Piet NIET racistisch is (duh), maar op de eigen zender Studio100 TV wordt Slot Marsepeinstein gewoon uitgezonden.

Sintshow zonder pieten bij Nickelodeon
Sintshow zonder pieten bij Nickelodeon (Foto: ANP)