Sauber-teambaas niet bezorgd over juridische acties

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn zegt zich geen zorgen te maken over eventuele juridische acties. De Formule 1-renstal legde voor het seizoen 2015 Marcus Ericsson en Felipe Nasr vast, terwijl coureur Adrian Sutil een doorlopend contract heeft en ook testrijder Giedo van der Garde naar verluidt al vastgelegd was.

Sutil is dan ook verbolgen over het besluit dat hij gepasseerd is en wil met Sauber om tafel om de huidige situatie te bespreken. Daarnaast heeft de Duitser laten weten dat het 'niet zomaar gezegd is dat die jongens ook daadwerkelijk voor het team gaan racen' en er twijfel bestaat of de Zwitserse renstal volgend jaar nog wel op de grid staat. Van der Garde uitte gisteren zijn verbazing en heeft daarna aan Blick laten weten dat zijn management en advocaten volgende week de zaak op gaan helderen.

Kaltenborn is zich ondertussen van geen kwaad bewust en vreest geen enkele juridische procedure. "Ik weet hoe de situatie is en ik weet wat ik heb gedaan en doe. We hebben onze coureurs voor 2015 bevestigd en verder is het een uitgemaakte zaak voor ons. Ik zeg verder niet dat er nog openstaande zaken zijn die nog opgelost moeten worden, maar zelfs al zou dat het geval zijn, dan zullen we dat intern doen, aangezien het dan om interne kwesties zou gaan."

De kans lijkt dan ook groot dat Sauber voor de rechter zal worden gesleept door Sutil of Van der Garde. Over Sutil is Kaltenborn in ieder geval duidelijk: "Ik heb dan ook geen idee waarom hij gezegd heeft wat hij heeft gezegd en ik zal Adrian later nog wel spreken om hem mijn kijk op de zaak duidelijk te maken."