Cocu tevreden: "Prima wedstrijd gespeeld"

PSV boog in Athene een achterstand om in een 2-3 zege op Panathinaikos in de Europa League. Coach Phillip Cocu had alle reden om content te zijn.

"Wij hebben echt een prima wedstrijd gespeeld. Wij hebben bijna de hele wedstrijd gedomineerd op twee momenten voor rust na, en dat leverde twee tegengoals op", reageerde de hoofdtrainer tegenover de NOS. Abdul Ajagun en Mladen Petric scoorden voor de Grieken, tussendoor was Memphis Depay trefzeker.

"In de rust merkte ik echter dat iedereen de overtuiging had dat wij zouden winnen", aldus Cocu. "Twee keer terugkomen van een achterstand in een Europese uitwedstrijd is heel knap." De eerste Europese uitwedstrijd van dit seizoen, tegen Dinamo Moskou, ging nog verloren.

PSV pakte na de pauze uiteindelijk de punten dankzij treffers van Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum. "Wij hebben gewonnen en heel goede zaken gedaan", concludeerde Cocu. De Eindhovenaren hebben over drie weken tegen Estoril (uit) aan een gelijkspel genoeg om de tweede ronde te halen.

"En anders is er nog de laatste wedstrijd thuis tegen Dinamo Moskou, dat al zeker is van de volgende ronde. De stemming na afloop in de kleedkamer was dan ook heel goed. Er mag wel even gefeest worden."