Wii U aantrekkelijker dan PlayStation en Xbox

Reggie Fils-Aime, de baas van Nintendo in Noord-Amerika, heeft in een interview aangegeven dat hij liever in de positie van Nintendo zit, dan die van zijn concurrenten, waar het ruzieën over resoluties bij games langzamerhand standaard is geworden. Volgens hem heeft Wii U een aantrekkelijke positie in de consolemarkt.

Op de vraag hoe het zit met ondersteuning van andere uitgevers geeft Reggie aan dat hij graag meer van de grote titels zou zien op Wii U, maar dat alle multiplatform ook een probleem is voor Sony en Microsoft.

"Als je kijkt naar de andere twee concurrerende platforms, wat is fundamenteel het verschil?", zegt hij. "Ze hebben veel gedeelde content. Als je kijkt vanuit het standpunt wat ze niet hebben? Ze hebben onze spellen niet. Ze hebben geen Mario en Zelda. Ik zou veel liever zijn waar Nintendo is, met een onderscheidend platform, onderscheidende set-up ervaringen die we op unieke wijze kunnen bieden aan de consument."

Ondersteuning van third-party-uitgevers is al tijden een probleem voor Nintendo. Activision heeft dit jaar besloten geen Call of Duty meer uit te brengen op Wii U en ook Ubisoft is vergeten een port te maken van de Assassin's Creeds van dit jaar. Watch Dogs lijkt de laatste grote titel van Ubisoft te zijn die gaat uitkomen op de console. Nu Wii U beter verkoopt na de release van Mario Kart 8 hoopt Nintendo dat uitgevers weer interesse krijgen om games erop uit te brengen. Maar gezien een game ontwikkelen tijd kost zal dat niet snel te merken zijn.

Reggie