'ING stopt met hypotheekkorting personeel'

ING schrapt de korting op hypotheken voor werknemers. Dat heeft de bank volgens Het Financieele Dagblad maandag intern bekendgemaakt. De stap van de bank zou zijn ingegeven door 'de maatschappelijke wens' om de financiële voordeeltjes van bankpersoneel te versoberen.

Op 1 januari wordt de korting geschrapt voor nieuwe hypotheken, aldus de zakenkrant. Voor het ING-personeel dat nu van de korting gebruikmaakt, geldt een overgangsregeling van een jaar.

ING is niet de enige financiële instelling die de douceurtjes voor het personeel aan banden legt. Eerder schrapten de verzekeraars ASR en NN de korting. Rabobank heeft aan het FD laten weten de regeling te versoberen vanaf 2016. De bank stopt verder met verzekeringskortingen.

ABN AMRO wil eerst in overleg voor het mes in de regelingen wordt gezet. Volgens de bank maakt de korting namelijk deel uit van het totale beloningspakket. "We kijken altijd naar het geheel en overleggen daarover eerst met de partijen die daar een rol in hebben", aldus een woordvoerder tegen de krant.