Minder steun voor Zwarte Piet bij 30-minners

Slechts 78 procent van de Nederlanders die jonger zijn dan 30 jaar steunt Zwarte Piet. Dat blijkt uit de Zwarte Piet Index van Q&A Research & Consultancy, schrijft De Telegraaf maandag.

Over alle leeftijdscategorieën gemeten is 84 procent van de Nederlandse bevolking van mening dat Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven. Volgens de Telegraaf betekenen deze cijfers dat Zwarte Piet zware tijden tegemoet gaat.

Volgens de krant van wakker Nederland mag verwacht worden dat het Sinterklaasfeest in zijn geheel aan populariteit zal gaan veliezen. Dit omdat een groot deel van Nederland aan de traditionele invulling gehecht is, en het feest de rug toe zal keren als men fundamentele veranderingen zoals het verdwijnen van Zwarte Piet forceert.

Q&A Research & Consultancy onderzoekt al vier weken op rij hoe men over Zwarte Piet denkt. Aan het onderzoek nemen 1600 consumenten deel. De uitkomsten van dit onderzoek zijn met name interessant voor de detailhandel. De vernieling van het traditionele Sinterklaasfeest kan immers grote gevolgen voor de decemberomzet hebben.