Bobsleester derde in debuut viermansbob, verslaat Nederlander

Bobsleester Kaillie Humphries heeft als eerste vrouw officieel haar debuut gemaakt als pilote van een viermansbob. Sinds dit seizoen zijn de viermansbobs officieel gemengd, waardoor ook vrouwen erin plaats mogen nemen. Humphries was hier al jaren voorvechter van en heeft op het Canadees kampioenschap gelijk laten zien dat ze niet voor de lol mee wil doen.

Nadat Humphries de titel in de tweemansbob bij de vrouwen pakte was het tijd voor een historisch moment in de geschiedenis van het bobsleeën: De start van de viermansbob. Samen met remmers Dan Dale, Joey Nemet en DJ McClelland raasde Humphries in de eerste run naar de derde tijd.

In de tweede run moest Humphries zich opnieuw gewonnen geven tegenover haar ervaren landgenoten Justin Kripps en Chris Spring, maar ze kon haar derde plek wel vasthouden en eindigde op 1,19 seconden van winnaar Kripps.

Ook Ivo de Bruin was van de partij. De Nederlander is getrouwd met een Canadese, heeft nog niet de Canadese nationaliteit, maar mag vanaf dit seizoen wel voor Canada uitkomen. Hij werd vijfde op 3,29 seconden van Kripps, nadat hij eerder al vierde werd in de tweemansbob.