Van Gaal: "Iedereen gewaarschuwd"

Louis van Gaal zag Manchester United zondag onderuit gaan tegen rivaal Manchester City (0-1). De manager vond de rode kaart van Chris Smalling 'dom'.

Smalling kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart na een harde tackle op James Milner. Even daarvoor liep de verdediger City-doelman Joe Hart in de weg bij een uittrap. "Voor de wedstrijd heb ik iedereen nog gewaarschuwd", zei Van Gaal tegen Engelse media. "Met name zijn tweede gele kaart was dom."

"Het is zo belangrijk om geen rode kaart te krijgen, maar de spelers volgen mij helaas niet altijd. Bij zo'n wedstrijd komt ook emotie kijken, soms kan je die emoties niet controleren. Maar het was niet heel slim van hem", aldus de voormalig bondscoach, die tevreden was over de strijdlust waarmee de tien overgebleven Mancunians speelden.

"Als je dit kunt geven met tien man, kun je alleen maar trots zijn. We waren enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker. Met tien man hadden we zelfs nog meer kansen dan met elf spelers. Helaas was het steeds net niet. Het is duidelijk dat het beter moet", vertelt Van Gaal. Manchester United staat na tien speelronden tiende.

De Amsterdammer verwacht niet dat hij Marouane Fellaini de komende weken moet missen vanwege een schorsing. De middenvelder leek de op grond liggende Sergio Agüero te bespugen. Van Gaal kan zich niet voorstellen dat Fellaini dat bewust deed.

"Ik hoorde dat er op sociale media nogal wat over te doen is. Als je schreeuwt, komt er soms een klein beetje speeksel mee. Ik denk niet dat hij iemand is die spuugt", besluit de manager van Manchester United. Agüero maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt in The Manchester Derby.


Van Gaal spreekt Wayne Rooney toe tijdens de wedstrijd (Foto: Getty)