Ten Rouwelaar baalt: "Een klotegoal"

NAC Breda-keeper Jelle ten Rouwelaar ging zondag in de fout tegen FC Groningen. De doelman wil er niet te lang bij stil staan en krijgt de steun van zijn trainer.

Ten Rouwelaar dook na twee minuten spelen over de bal bij een schot van Tjaronn Chery. De middenvelder van FC Groningen werd daardoor matchwinner. "Ik ben twee minuten niet bij de les en 88 minuten wel, dan krijg je dit", zei de keeper van NAC tegen FOX Sports. "Hoe het ging? Simpel. Ik laat een schot glippen."

"Een klotegoal. Maar goed, zo is nu eenmaal het leven van een keeper. In de tweede helft hebben we redelijk tot goed gevoetbald. We hebben ook kansen gecreëerd, maar onszelf niet beloond. Of dit in mijn hoofd gaat zitten? Nee, dat stadium ben ik wel gepasseerd", aldus Ten Rouwelaar.

"Ik moet gewoon de hele wedstrijd mijn niveau halen. Je mag van mij meer verwachten. Vorige week ging het tegen Vitesse uitstekend en vandaag niet. Dat is balen, want we hebben er geen punten door gepakt", vertelt de aanvoerder van NAC, de huidige nummer zestien in de Eredivisie.

Interim-trainer Eric Hellemons verwacht dat Ten Rouwelaar de blunder snel achter zich laat. "Jelle heeft een bepaalde status en hij is een van de betere keepers van de Eredivisie. Hij is een steunpilaar voor de club NAC en mentaal sterk. Morgen staat hij weer op het trainingsveld om keihard te trainen. Zo is Jelle."

De nederlaag vond Hellemons niet terecht. "Het spel was wel aardig, al levert het natuurlijk geen resultaat op. Gezien de situatie waar wij met de club in zitten, moeten we ons daar wel aan vasthouden. We hebben de mogelijkheden gehad, maar ze laten liggen. Helaas", besluit de coach.