'Ex Halle Berry leeft van alimentatie'

Halle Berry is van plan haar ex Gabriel Aubry aanzienlijk minder kinderalimentatie te gaan betalen. Volgens de 48-jarige actrice gebruikt Aubry het geld dat hij van haar krijgt om van te leven, zodat hij niet zelf hoeft te werken. Dat schrijft entertainmentwebsite TMZ op basis van rechtbankdocumenten.

"Er is geen eerdere zaak, wet of logica die zegt dat een gezonde, actieve man simpelweg mag leven van de kinderalimentatie die een rijkere moeder moet opbrengen", stelt Berry. Aubry vangt nu elke maand zestienduizend dollar van zijn ex. Berry wil dat terugschroeven naar zo'n 3800 dollar.

Aubry ontvangt het geld om voor hun 6-jarige dochter Nahla te zorgen, maar uit documenten van Berry's advocaat blijkt dat het model de alimentatie ook aan andere zaken uitgeeft. Zo betaalt hij onder meer zijn kleding, sportschool, auto en ziektekostenverzekering van Berry's geld.

Aubry, die al jaren met de actrice ruziet over de alimentatie en voogdij, beweert dat hij door toedoen van Berry's echtgenoot veel werk is misgelopen. Als gevolg van de rake klappen die hij in 2012 van Olivier Martinez kreeg, zou het model een halfjaar helemaal niet hebben kunnen werken. Sindsdien zou Aubry slechts drie modellenklussen hebben gehad.

Berry en Aubry, die van 2005 tot 2010 samen waren, delen de voogdij over hun dochter. De actrice hoopt de rechter ervan te overtuigen dat haar 39-jarige ex zelf zijn geld kan verdienen. Berry trouwde vorig jaar juli met Martinez. Vorig jaar oktober beviel Berry van zoon Maceo, die ze met Martinez kreeg.