Meer omzet voor Beter Bed

Beter Bed heeft in het derde kwartaal zowel de omzet als het bedrijfsresultaat sterk zien stijgen. Dit meldde de beddenboer donderdag voorbeurs. "Vrijwel alle landen en formules hebben hogere omzetten gerealiseerd", zo liet Beter Bed in een toelichting op de kwartaalcijfers weten.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 6,1 miljoen euro, een ruime verbetering ten opzichte van de 3,7 miljoen euro van vorig jaar. De omzet kwam in het afgelopen kwartaal 10,6 procent hoger uit op 95,7 miljoen euro. In Duitsland groeide de omzet van het bedrijf met 13,6 procent. In Nederland was dat met 4,5 procent lager.

Beter Bed bracht het aantal winkels terug met 4,1 procent op jaarbasis. Dat kwam doordat de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord in Nederland en België dit jaar werden afgebouwd. 32 filialen sloten hun deuren. Vorig jaar waren er al winkels van Beter Bed in Spanje gesloten.

Beter Bed keert een interim-dividend uit van 0,28 euro per aandeel. Dit is meer dan de 0,20 euro van vorig jaar.

Voor het laatste kwartaal van het jaar verwacht Beter Bed, mede gesteund door het voorzichtige economische herstel in de diverse markten, meer resultaten van de kostenbesparende maatregelen te zien in de omzet.