Omzet KPN duikt onder twee miljard

De omzet van KPN is in het derde kwartaal onder de twee miljard euro gedoken. De omzet daalde met 4,9 procent echter minder hard dan in het tweede kwartaal. Onder aan de streep kwam KPN 76 miljoen euro tekort, door een herwaardering op Reggefiber. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die KPN dinsdag voorbeurs presenteerde.

Zonder de herwaardering was de winst over de verslagperiode uitgekomen op 38 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar had KPN nog 87 miljoen euro winst gemaakt.

De omzet daalde ondanks een groei in het aantal klanten. Die toename woog niet op tegen lagere prijzen in mobiele markten ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast had KPN opnieuw last van 'aanhoudende krimp' in de zakelijke markt.

KPN heeft naar eigen zeggen een goede voortgang in Nederland geboekt, daarbij doelend op een groei van het aantal klanten van vaste en mobiele bundels van 84 duizend op de consumentenmarkt en 37 duizend op de zakelijke markt. Het aantal breedbandklanten groeide met zesduizend. In België strikte KPN achttienduizend nieuwe abonnees.