Christian Bale: Mozes is een barbaar

Mozes was volgens Christian Bale niet echt een lieverdje. "Ik denk dat die man waarschijnlijk schizofreen was en een van de meest barbaarse mensen waar ik ooit over heb gelezen in mijn leven", aldus de 40-jarige acteur over zijn personage in de nieuwe film Exodus: Gods and Kings.

De uitspraak heeft voor het nodige rumoer gezorgd binnen de gelovige wereld, meldt het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. Het doet denken aan de ophef die eerder dit jaar ontstond toen de film Noah uitkwam. Veel gelovigen maakten zich druk omdat het verhaal niet bijbelgetrouw zou zijn verteld.

Gelovigen zouden in eerste instantie optimistisch zijn geweest over de verfilming van het verhaal van Mozes maar zijn door de uitspraken van Bale sceptisch geworden. Ook een uitspraak van regisseur Ridley Scott dat niet Mozes of God de Rode Zee spleet maar een aardbeving werd niet in dank afgenomen.

Exodus: Gods and Kings gaat over hoe Mozes probeert zijn volk, de Israëlieten, van het juk van de Egyptische overheersers te bevrijden. De film verschijnt in december in de bioscoop.