Cocu: "Voelde dat het mis ging"

Phillip Cocu heeft een slecht gevoel overgehouden aan het 1-1 gelijkspel tegen Panathinaikos. Met name de slotfase zorgde voor ergernis bij de trainer van PSV. PSV leek lange tijd af te stevenen op een overwinning, nadat Memphis Depay de score had geopend. Toen de teruggekeerde blikvanger het veld halverwege de tweede helft had verlaten kreeg de thuisploeg het echter moeilijk.

"We hebben dit onszelf aangedaan", baalde Cocu na afloop tegenover de camera van RTL7. "Je voelde gewoon dat er teveel ruimtes gingen vallen. Dan voel je ook dat het mis gaat."

Volgens Memphis Depay legde de slappe slotfase een gebrek aan volwassenheid bloot. Cocu deelt de mening van zijn sterspeler. "We hebben de voorbije periode laten zien dat we stapje voor stapje volwassener worden, maar vandaag hebben we kunnen zien dat we er nog lang niet zijn."

Cocu deed weinig moeite om zijn ergernis te verbergen. "Ik kan zeker boos zijn. Doe ik wel vaker. Nu was het zeker nodig. Mensen liepen niet in hun positie. Dan vraag je in Europese wedstrijden om problemen."

PSV staat nog steeds tweede, maar zal aan de bak moeten om Europees te overwinteren. "Als je hier wint doe je goede zaken, dan sta je er goed voor. Nu zijn we verplicht om daar een goed resultaat te halen. Ik heb nu moeite om een goed gevoel te vinden bij mezelf."