Metallica speelt op Blizzcon

Er is meer informatie over de jaarlijkse BlizzCon uitgekomen, de agenda is namelijk bekendgemaakt. Uitgever Activision Blizzard laat Metallica spelen op het evenement. Mocht je om deze reden nog naar Anaheim willen afreizen: tickets zijn al uitverkocht, maar er is een digitaal ticket te koop zodat je thuis al streamend de tweedaagse marathon vol games, cosplay en wedstrijden kunt volgen.

Natuurlijk zijn er ook geruchten. In het schema is er namelijk een twee uur durende pauze ingelast. De vraag of het een pauze is, of dat Blizzard nog een nieuwe game achter de hand heeft. Ook is er ruimte in het conventiecentrum niet gebruikt. Echt leeg of is er een nieuwe game daar te zien? Mocht er een nieuwe game aangekondigd worden, dan zijn de kansen vrij klein voor een nieuwe Diablo 3-uitbreiding. Project Titan is geannuleerd, dus dat gaat ook lastig. Kanshebbers zijn de laatste Starcraft 2-uitbreiding, waarin we met het Protoss-ras de trilogie af gaan maken. En natuurlijk blijven de fans hopen op een Warcraft 4, na tien jaar is wachten wordt het toch eens tijd. En dan is er nog de titel Overwatch, die in april is gelekt.

Blizzard gaat in ieder geval Warlords of Draenor, de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding genoeg aandacht geven. Het digitale kaartspel Hearthstone en de MOBA Heroes of the Storm zijn ook zeker van een plaatsje.