Kurhaus Scheveningen krijgt uitstel van betaling

Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Het hotel kan zijn schuldeisers niet meer betalen. Dat meldde curator Marc Udink dinsdag.

Udink spreekt de komende weken met potentiële kopers. Uit die gesprekken moet blijken of een faillissement kan worden voorkomen. Of dat gaat lukken is de vraag. "Ik ben pas net begonnen", aldus Udink.

Er zijn volgens Udink 'veel gegadigden' voor de koop van het uit eind 19e eeuw stammende bouwwerk in de badplaats. De curator laten weten ook telefoontjes van geïnteresseerden uit het buitenland te krijgen.

Eigenaar Steinberger Hotels zette het hotel vorig jaar al in de verkoop. Het hotel heeft al jaren moeite het hoofd boven water te houden.

Het Kurhaus ligt op steenworp afstand van de Scheveningse pier. Dat bouwwerk ging begin vorig jaar op de fles. Eigenaar Van der Valk zette de pier al in 2012 te koop omdat de exploitatie ervan niet rendabel was.

De pier werd een jaar geleden gesloten omdat het gevaarte niet brandveilig is. Udink, ook curator van de pier, zei onlangs te verwachten dat die begin volgend jaar weer open kan en binnenkort waarschijnlijk wordt verkocht.