Goedkoop weg als hoofdcoach beachvolleyballers

Oud-international Bert Goedkoop is niet langer de hoofdcoach van het Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Dit is besloten na de evaluatie met de coaches en BTN. Dat maakte de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) zaterdag bekend.

De 58-jarige Goedkoop wil zich wel graag blijven inzetten voor de volleybalsport in Nederland. Hij wil het liefst talentvolle jongens aan het volleybal te binden en klaar te stomen voor de top. Goedkoop krijgt tot eind 2014 van het bestuur en de directie van de Nevobo de tijd om een visie op papier te zetten. De directie van de Nevobo hoopt op korte termijn de opvolger van Goedkoop te kunnen aanstellen.

Goedkoop was eerder bondscoach van het Nederlandse vrouwen- en mannenzaalteam. Met de vrouwenploeg werd hij in 1995 Europees kampioen en eindigde hij als vijfde op de Olympisch Spelen van Atlanta (1996). Bij de mannen was Goedkoop de laatste coach die zich wist te kwalificeren voor het wereldkampioenschap (Argentinië in 2002) en de Olympische Spelen (Athene 2004).

In 2006 stapte hij over naar het beachvolleybal. Van 2009 tot halverwege 2013 was hij technisch directeur van de volleybalbond en was verantwoordelijk voor beide sporten. Daarna werkte de oefenmeester als hoofdcoach bij BTN.