Britt Dekker: stop gezeik om zwarte piet

Britt Dekker vindt de maatschappelijke discussie rond Zwarte Piet maar onzin. Ook de vele bekende Nederlanders die pleiten voor een make-over van de kindervriend krijgen weinig bijval van de 22-jarige realityster. "Ik vind gewoon dat Zwarte Piet moet blijven", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik vind het zo'n gezeik over die Zwarte Piet", stelt Britt. "En nu heb je ook BN'ers die een filmpje opnemen voor een pietmake-over. Ik denk: ga allemaal weg." De realityster snapt niet dat mensen iets tegen Zwarte Piet kunnen hebben. "Ze geven cadeautjes, ze maken elk kind blij, ze zijn vet aardig en iedereen wil ze in huis halen, dus er is niets slecht aan."

Kleurpieten vindt Britt overigens ook een probleem omdat zwarte mensen die Piet zouden willen spelen, zich dan ineens zouden moeten gaan schminken. Ook de 'roetveegpiet' kan niet op haar sympathie rekenen, want dat zou het herkennen van vader of buurman te makkelijk kunnen maken.

Eerder liet Jochem van Gelder al weten de pietendiscussie 'echt onzinnig' te vinden. Hij riep bovendien op tot een boycot van Albert Heijn, nadat bekend werd dat Zwarte Piet geen rol meer zou spelen in de sinterklaasreclames. BN'ers die een tegengeluid laten horen zijn onder anderen Paul de Leeuw, Glennis Grace en Peter R. de Vries. Dat kwam laatstgenoemde op een doodsbedreiging te staan.