Boilesen loopt hersenschudding op

Nicolai Boilesen heeft aan de EK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Portugal een hersenschudding overgehouden. De Ajacied kreeg de bal tegen zijn hoofd.

Boilesen (22) werd in Kopenhagen na een klein uur naar de kant gedragen. De linksback verliet het veld per brancard nadat teamgenoot Daniel Agger de bal per ongeluk vol tegen het hoofd van Boilesen schoot. De verdediger bleef vervolgens even roerloos op het gras liggen.

"Ik hoorde dat ik een bal tegen mijn hoofd geschoten kreeg. Was het Daniel Agger?", zei Boilesen na de wedstrijd tegen Deense media. De Ajacied kon zich niet alles meer herinneren van het voorval. "Ik ben snel naar het ziekenhuis gebracht, omdat ik even 'out' was."

Direct na de wissel werd Boilesen naar een ziekenhuis gebracht. Nader onderzoek wees uit dat hij een lichte hersenschudding had overgehouden aan de knal van Agger. Boilesen mocht nog niet op het vliegtuig naar Amsterdam stappen. De Deen bleef vannacht in eigen land.

"Het is afwachten wanneer ik naar Amsterdam kan en wat de dokter daar zal zeggen", aldus de elfvoudig international. Denemarken ging dinsdag met 0-1 onderuit tegen Portugal. Boilesen hoopt op tijd te herstellen voor de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Ajax (zaterdag).