Jong Oranje mist EK 2015 na spectaculair duel

Jong Oranje is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK van 2015. In een spectaculaire return in Portugal kwamen de voetballers van bondscoach Adrie Koster tot drie keer toe terug, maar na 90 minuten stond er een 5-4 zege voor de Portugezen op het scorebord.

Afgelopen donderdag vond het eerste duel tussen Jong Oranje en Jong Portugal in Alkmaar plaats. Toen werd al met 2-0 verloren, dus de return leek op voorhand een hopeloze missie te zijn. Dit werd nog maar eens benadrukt, nadat Portugal binnen een kwartier op voorsprong kwam. Rúben Vezo was de gevierde man aan Portugese zijde.

Toch was het na enkele minuten alweer gelijk door een treffer van Wout Weghorst, de vervanger van de geblesseerde Luc Castaignos. Ook daarna kwam Oranje steeds op gelijke hoogte. Terence Kongolo maakte de treffer van Rúben Nevez onschadelijk en Nathan Aké hielp de mannen van Koster weer in het zadel na een goal van Ricardo Perreira.

Na de 4-3, waarmee Perreira zijn tweede van de wedstrijd maakte, was de koek op. In de slotfase tekende Bernardo Silva zelfs nog voor de 5-3, waardoor de verzilverde penalty van Aké slechts voor de statistieken was.

Door deze nieuwe nederlaag verloor Koster, die in september Albert Stuivenberg opvolgde, tot nog toe alle interlands, die hij bondscoach op de bank volgde. Ook de hoop op deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro is hermee vervlogen.