Veel mensen naar schoolbijeenkomst Voorburg

Een bijeenkomst op de school in Voorburg waar vrijdag een leerling werd doodgestoken heeft ruim 150 belangstellenden getrokken. Onder meer ouders, leerkrachten, politie en justitie waren maandag bij elkaar gekomen om te praten over het incident. Ook de burgemeester van Leidschendam-Voorburg Hans van der Sluijs was aanwezig, meldt de school.

Interim-directeur van het Corbulo College, Kees van der Zweep, ging onder meer in op de vraag of de school de steekpartij had kunnen voorkomen. "Ik heb mezelf die vraag wel honderd keer gesteld en ook alle mensen binnen deze school hebben zichzelf deze vraag gesteld. Hebben we iets over het hoofd gezien, en zo ja, wat?", zei hij.

Van der Sluijs toonde onder meer zijn medeleven met de aanwezigen in de zaal en met de familie van beide jongens. Hij vertelde dat hij met de moeder van het slachtoffer contact heeft gehad en dat hij deze week opnieuw contact zal hebben.

Bij de steekpartij stak een 16-jarige jongen een 15-jarige medescholier dood. De dader zou jarenlang zijn gepest door een groep jongens waar het slachtoffer deel uit maakte. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd, zo liet de advocaat van de jongen maandag weten aan Omroep West.