Aanslag met autobom in hoofdstad Somalië

Een aanslag met een autobom op een drukbezocht café in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft zondag aan zeker elf mensen het leven gekost. Bij de aanslag raakten ook acht mensen gewond, meldt een politiewoordvoerder.

De bom werd waarschijnlijk van afstand tot ontploffing gebracht. De meeste doden zaten buiten voor het café, zei de woordvoerder.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag op café Aroma is nog niet opgeëist. De verdenking gaat echter uit naar de extremistische groep Al-Shabab. De groep werd in augustus 2011 door een troepenmacht van de Afrikaanse Unie uit Mogadishu verdreven, maar pleegt nog regelmatig aanslagen in de Somalische hoofdstad.

Eerder zondag raakte een verslaggever van de Somalische televisie zwaar gewond bij een aanslag. De journalist vluchtte voor zijn belagers, maar werd door drie kogels geraakt, zei Amisom, de missie van de Afrikaanse Unie in Somalië. Volgens Amisom is het de derde aanval op een Somalische journalist in dit jaar. Vorig jaar werden in Somalië achttien journalisten gedood.