Wenger betuigt spijt: "Maar Mourinho provoceerde"

Arsène Wenger erkent dat hij beter niet op José Mourinho had kunnen afstappen in de stadsderby tussen Chelsea en Arsenal, vorige week zondag. Wenger werd kwaad nadat één van zijn spelers bij de zijlijn fel onderuit werd gehaald door Gary Cahill. De Fransman wilde verhaal gaan halen bij de arbiter, waardoor hij onderweg Mourinho tegenkwam.

De twee kwamen tegenover elkaar te staan en Wenger duwde de Portugees aan de kant. De Arsenal-coach vindt dat alle ophef wat overdreven is. "Maar achteraf bekeken had ik beter niet kunnen reageren, want dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik bied daarom mijn verontschuldigingen aan", sprak Wenger in de Franse televisieshow Téléfoot.

Vorig seizoen ontstond ook ook al een conflict tussen beide managers, omdat Mourinho zijn collega een 'specialist in falen' noemde. "We hebben natuurlijk een substantieel verleden", aldus Wenger. "Of hij provoceerde? Ja, dat gevoel had ik wel."

"Ik ben het vak van de technische staf van Chelsea niet binnen gekomen." De flamboyante Chelsea-manager had overigens weinig behoefte om te reageren. "Ik ga het niet uitleggen als iedereen gewoon op televisie heeft kunnen zien wat er gebeurde."