Nieuwe 'Ghostbusters' met vrouwelijke cast

Na jaren van geruchten over een vervolg op, of herstart van, de Ghostbusters-films is er eindelijk iets concreets: er komt een nieuwe film.

Dat meldde schrijver en regisseur Paul Feig (Bridesmaids) op Twitter: "Het is officieel, ik ga een nieuwe Ghostbusters maken en schrijf het samen met Katie Dippold en ja, er zullen hilarische vrouwen in zitten," om af te sluiten met "That's who I'm gonna call." Katie Dippold schreef voor Feig de buddycomedy The Heat, waar ze onlangs een vervolg voor afrondde. Daarnaast heeft ze meegeschreven aan Parks & Recreation.

De nieuwe Ghostbusters heeft lang op zich laten wachten, omdat de oorspronkelijke ideeën voor een vervolg bleven steken bij de medewerking van Bill 'Dr. Venkman' Murray, die niet mee wilde doen. Hij gaf echter onlangs zijn zegen voor een vervolg zonder hem, maar met een volledig vrouwelijk team spokenjagers. Hij noemde toen Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Emma Stone en Linda Cardellini als zijn favorieten.

Of deze actrices ook de rollen van de nieuwe Ghostbusters zullen spelen is nog even afwachten, al hebben McCarthy en Wiig al met Feig samengewerkt in films als Bridesmaids en The Heat. Een releasedatum zal dan ook nog even op zich laten wachten: Feig en Dippold hebben nog niet aangegeven wanneer ze denken een eerste versie van hun scenario af te hebben.

Ghostbusters cast
De oorspronkelijke Ghostbusters