Fatima Moreira de Melo heeft geen zin in kinderen

Fatima Moreira de Melo heeft geen rammelende eierstokken. "Raemon zou een heel lieve vader zijn en ik een prima moeder. Maar ik heb er gewoon geen zin in, als ik heel eerlijk ben", zegt de oud-hockeyster, die samen is met oud-tennisser Raemon Sluiter, in Grazia.

Volgens Moreira de Melo past een kind nu niet in haar leven. "Ik ben 36 en ben me ervan bewust dat ik al ouder word, maar ik schuif het steeds op. Ik wil ook heel graag een hond, maar doe het niet. Dat is niet eerlijk naar dat beest toe."

De pokerspeelster, die te zien is in de tv-serie Bluf, lijkt het vermoeiend haar leven aan te passen. "Mijn generatie wil alles: werk, een lieve vriend, een hypotheek, een sociaal leven en kinderen. Wat een gestres", legt Moreira de Melo uit. "De carrière is maar half, het opvoeden is maar half, de relatie is minder dan half. Dat ga ik mezelf niet aandoen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen."

De blondine sluit niet uit dat ze nooit een kind wil. "Het komt zoals het komt. Als we het straks toch willen en het lukt niet, dan heb ik dat ook te accepteren." Sluiter, met wie ze sinds 2007 samen is, wil wel baby's. "Raemons kinderwens is altijd groter geweest, want hij denkt minder na over de gevolgen. Hij zit meer in zijn gevoel, maar begrijpt me wel."