7th Heaven-acteur is kindermisbruiker

Stephen Collins heeft toegegeven dat hij in het verleden kinderen heeft misbruikt. De Amerikaanse entertainmentsite TMZ heeft een tape uit 2012 in handen waarop de acteur, vooral bekend als zijn rol als vader en predikant in de tv-serie 7th Heaven, zijn misbruik toegeeft tijdens een huwelijkstherapiesessie. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De 67-jarige Collins biecht op dat hij jaren geleden meerdere minderjarige meisjes heeft misbruikt en zijn geslachtsdeel heeft laten zien. De acteur vertelde dat hij onder meer een 11-jarig familielid van zijn eerste vrouw heeft lastiggevallen. Collins geeft ook toe een meisje dat bij hem in de buurt in Los Angeles woonde en een andere tiener uit New York te hebben misbruikt.

De sessie werd opgenomen door zijn vrouw Faye Grant, met wie hij momenteel in scheiding ligt. Collins had het misbruik eerder aan haar opgebiecht, waarop zij op advies van haar advocaat het gesprek in geheim opnam. In Californië is het legaal een gesprek op te nemen als iemand een gewelddadig misdrijf heeft gepleegd.

De politie heeft de tape en heeft Grant vorige week ondervraagd. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ten minste drie slachtoffers. De acteur kan nog steeds worden vervolgd, ook al vonden de misdrijven jaren geleden plaats.