'Mercedes-motoren voor F1-team Lotus'

Het Formule 1-team Lotus zal volgend jaar waarschijnlijk met Mercedes-motoren gaan rijden. De renstal uit Enstone rijdt nu nog met krachtbronnen van Renault, maar deze graag inruilen. Alleen het papierwerk zou het team nog scheiden van de overgang.

Eerder dit jaar werd bekend dat Lotus graag met Mercedes in zee wil, maar het heeft lang geduurd voordat het bijna rond was. Financiële problemen zouden hier mede aan debet zijn, maar teambaas Federico Gastaldi heeft vanuit Japan aan Autosport laten weten dat het nu de goede kant op gaat.

"Er is nog niets definitief, maar die kant gaat het wel op. Het is vooral het nodige papierwerk met Renault dat de zaak ophoudt. We moeten ons contract met hen respecteren, maar zodra zij het hebben afgehandeld zijn wij er ook klaar voor."

Dat Lotus naar Mercedes over kan stappen komt doordat McLaren in 2015 met Honda-krachtbronnen zal gaan rijden. Force India, Williams en het fabrieksteam Mercedes zijn de andere renstallen die met motoren uit Brixworth rijden. Bij Renault blijven volgend jaar in ieder geval Red Bull Racing en Toro Rosso over. De vraag is of Caterham nog op de grid zal staan, anders rijden ook zij met Franse aandrijving.