'N-Korea bereidt zich op oorlog voor'

Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie bereidt Noord-Korea zich voor op een 'totale oorlog'. Dat meldt het Koreaanse Yonhap News.

De Noord-Koreanen zouden toewerken naar een samenvoegen van beide landen in 2015. Daarom is het land volgens hun zuiderburen zich aan het voorbereiden op een grote oorlog.

Het Zuid-Koreaanse ministerie stelt in een verklaring: "Na 2015 te hebben uitgeroepen als het jaar waarin hereniging zou worden vervolmaakt, is Noord-Korea voorbereid voor op oorlog op grote schaal."

Volgens de Zuid-Koreanen hebben de noorderburen 'het aantal troepen dat zich met zomeroefeningen bezighoudt verdubbeld.' "Ook heeft [Noord-Korea] haar aanvalsmogelijkheden consistent opgekrikt."

Zuid-Korea geeft aan dat het klaar 'is en blijft voor eventuele provocaties en oorlogen'. In het geval dat Noord-Korea aanvalt, heeft de Zuid-Koreaanse regering naar eigen zeggen een 'tijdschema' opgesteld om vanaf de grond, vanuit de lucht en van zee raketinstallaties, troepen en legerleiding uit te kunnen schakelen.