Geen Avengers in Avengers 3?

Met het succes van Guardians of the Galaxy fris op zak en de wetenschap dat hun huidige steracteurs nu eenmaal niet altijd maar in hun grote titels kunnen blijven spelen, moet Marvel Studios toch zeker wel een plan hebben om op de lange termijn interessant te blijven. Volgens BadAss Digest gaat de filmstudio dat doen door hun grote helden naar de achtergrond te verplaatsen.

Nadat vorige week het gerucht ontstond dat de derde Avengers-film wordt opgesplitst in twee films, een loos gerucht als je je bedenkt dat The Avengers nooit is aangekondigd als trilogie en dus gewoon handenvol films kan doorgaan, werd het de filmsite duidelijk dat de waarheid waarschijnlijk iets anders zit. Niet de bekende Grote Helden uit de eerste Avengers-films (en mogelijk nieuwe namen uit Phase Three), maar de kleinere namen uit het rooster zullen op de voorgrond treden. Dit geeft de castleden ruimte om wat anders te gaan doen, maar relevanter: het stelt ook het einde van hun contracten nog een stukje uit.

De sterren van Marvel, waaronder Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans en Scarlett Johannson, hebben allemaal aflopende contracten en de studio zou wel eens kunnen besluiten die voorlopig niet te verlengen. Guardians heeft immers bewezen dat ook onbekende personages een prima film met dito succes kunnen opleveren. Door kleinere namen in een derde Avengers-film de hoofdrollen te laten spelen, ondersteund door bijvoorbeeld alleen Downey Jr., is er ruimte om in een vierde Avengers nog éénmaal naar het team terug te keren. En die theorie ondersteunt meteen het gerucht van de splitsing van de twee films.

Wat Marvel ook doet - de theorieën van BadAss Digest zijn schaars onderbouwd, dus laten we het vooral niet te zeer als waarheid aannemen - het is duidelijk dat het opbouwen van hun Cinematic Universe niet alleen plaatsvond vóór de eerste Avengers; ze gaan door, met dit jaar Guardians, volgend jaar Ant-Man en naar alle waarschijnlijkheid Doctor Strange in 2016, na een derde Captain America in hetzelfde jaar. Nieuwe figuren zullen hun wereld verbreden en voorkomen dat het publiek de personages moe wordt.

Terwijl Sony en FOX met respectevelijk hun Spider-Man- en X-Men-filmseries het tegenovergestelde lijken te willen doen en Warner Bros met DC Comics helemaal geen plan lijkt te hebben, zou dat wel eens kunnen betekenen dat Marvel alvast een manier heeft gevonden om een relevante speler te blijven in de wereld van de comicverfilmingen.

Marvel logo