Man vermoordt kittens in Sliedrecht

In Sliedrecht waart een kittenmoordenaar rond. Roy Fijn, die samen met andere twee mannen de moederpoes en een van de vijf kittens redde, wil dat deze moordenaar gepakt wordt.

Roy stapte op 28 augustus jongstleden de deur van zijn bedrijf aan de Vierlinghstraat in Sliedrecht uit en hoorde iemand 'moordenaar!' roepen. Dit gegil bleek afkomstig van 2 mannen in werkkledij en was gericht aan een grote man met een hangbuik die bij een grijze afvalcontainer op de hoek van de straat stond. Naast de man lagen vier dode kittens op de grond en enkele meters verderop stond een groene kattenmand. De mannen in werkkledij vertelden Roy, die nu nog steeds van slag is door het gruwelijke tafereel, dat de betreffende man de kittens één voor één de nek stond om te draaien.

Fijn keek in de groene kattenmand en zag de moederpoes en één resterende kitten. Door de ophef die de werklui gemaakt hadden, waren beide katten vooralsnog ontsnapt aan het lot van de andere vier. Onmiddellijk greep Roy de kattenmand om ervoor te zorgen dat de man de katten niet alsnog iets aan kon doen. Toen begon de man tegen hem te schreeuwen: 'Neem die krengen maar mee'. Daarna gooide hij een krabpaal naar Roy toe met de mededeling: 'en neem die ook maar mee!' Roy wachtte geen seconde, pakte de kattenmand en de krabpaal, liep naar zijn auto en vertrok naar zijn huis in Zaltbommel, vóór de dader de kans kreeg zich te bedenken. Hoe het zou aflopen met de kittenmoordenaar en de woedende mannen in werkkledij wist hij dan ook niet.

Wel weet hij nu dat er voor de moederpoes en de kitten inmiddels goed wordt gezorgd, daar heeft hij immers persoonlijk voor gezorgd. Ook heeft hij alarm geslagen bij de dierenpolitie en aangifte gedaan. De politie hoopt op getuigen die de identiteit van de kittenmoordenaar kennen. Ook Roy hoopt dat de werklui die hem op het gruwelijke tafereel attendeerden zich zullen melden, want 'zo iemand verdient een straf. Helaas gebeurt dit vaker, alleen dan doen zulke mensen het in hun achtertuin en zie je het niet.'