Hyenapaar weigert van bil te gaan

Het heeft er alle schijn van dat het niet meevalt om het geslacht van een hyena te bepalen. Een dierentuin in het noorden van Japan weet er alles van.

De Maruyama Zoo kocht begin 2010 twee ontzettend lieve hyenaatjes. Dit in het kader van een fok-programma (zonder uitroepteken). Niet dat de diersoort bedreigd is, maar de wereld is ook niet echt dik bezaaid met de keffertjes. Bovendien is een excuus om te neuken nooit weg: "we moeten fokken om de soort in stand te houden."

Kami en Kamutori werden uit Zuid-Korea gehaald, een land dat niet bepaald dikke vrienden met Japan is. Alles leek in kannen en kruiken.

Helaas ging het sprookje niet helemaal zoals de Japanners bedacht hadden. De twee tortelduifjes weigerden namelijk gezellig te copuleren. Er is op ze ingepraat, wellicht heeft men stimulerende filmpjes getoond, maar niets hielp.

Na vier jaar hebben de liefhebbers van sake nog maar eens goed naar Kami –het veronderstelde vrouwtje- gekeken. Wat bleek? Kami bleek een leuk setje mannelijke genitaliën te hebben! Tenzij het dier ook in een dierentuin in Thailand had gezeten voor een kleine 'verbouwing' is Kami dus op en top mannelijk. En dat paart nu eenmaal ietwat lastig met Kamutori.

De dierentuin in Sapporo heeft na deze ontdekking het fok-programma een rotschop gegeven. Kami en Kamutori hebben besloten gewoon vrienden te blijven.