'Van Gaal wil Khedira in januari halen'

Manchester United bereidt een bod van twaalf miljoen euro voor op Real Madrid-middenvelder Sami Khedira. Louis van Gaal is zeer gecharmeerd van de Duitser, aldus Goal. Van Gaal had in eerste instantie zijn zinnen gezet op Kevin Strootman, maar AS Roma is niet van plan om de middenvelder na de winterstop te laten gaan. De aandacht van de Engelsen is daarom verlegd naar wereldkampioen Khedira.

Van Gaal kreeg onlangs groen licht van de clubleiding om in de volgende transferwindow opnieuw spelers aan te trekken. Met name in verdedigend opzicht wil de Nederlandse manager een aantal versterkingen halen. Khedia moet de rol van de controlerende middenvelder innemen bij The Red Devils.

De 50-voudig international is een goedkoper alternatief voor Strootman. De Oranje-international is bovendien nog herstellende van een zware knieblessure. Khedira heeft bij Real Madrid nog een een contract tot volgend jaar zomer. Dit seizoen kwam hij door een dijbeenblessure tot slechts twee optredens in La Liga.

De middenvelder verhuisde in de zomer van 2010 van VfB Stuttgart naar Real Madrid en veroverde vorig seizoen de Champions League met De Koninklijke. Khedira speelt tot nu toe 146 competitiewedstrijden voor de Spanjaarden en scoorde negen keer.

Bij Real Madrid heeft de controleur met de nodige concurrentie te maken. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti heeft ook de beschikking over Toni Kroos, Luka Modric, Asier Illaramendi en Isco. Arsenal waagde deze zomer nog een poging om Khedira aan te trekken, maar The Gunners gingen niet akkoord met een transfersom van naar verluidt twintig miljoen euro.