'ING is kampioen storingen'

Klanten van ING hebben dit jaar tot nu toe 142 dagen last gehad van storingen. Daarmee laat de bank ABN AMRO en Rabobank ver achter zich. Dat meldt inventarisatiesite allestoringen.nl. Het aantal storingsdagen bij ING is vergeleken met vorig jaar meer dan verdubbeld. De bank heeft gemiddeld elke twee dagen problemen en om de vijftien dagen een grote storing.

Rabobank had dit jaar op 115 dagen last van een storing, waarvan zeventien grote storingen. ABN AMRO sluit de top drie en kende 101 storingsdagen, inclusief zeventien grote storingen. SNS Bank krijgt van allestoringen.nl een pluim. De bank scoorde het best met elf storingsdagen met een grote storing.

Zaterdag en maandag kampte ING weer met storingen van allebei tien uur lang. Maandag konden klanten wel overmaken via iDeal en de app, maar zaterdag was internetbankieren helemaal niet mogelijk.

Allestoringen.nl noteert een storingsdag als 'een significant aantal klanten korte of langere tijd problemen heeft met het betalingsverkeer'. Voor een grote storing moet 'een zeer grote groep rekeninghouders' er last van hebben. Allestoringen.nl kijkt naar sociale media en krijgt zelf meldingen van gebruikers binnen.