Cel en tbs voor verkrachting in studentenhuis

Een 44-jarige man die in maart een vrouw verkrachtte in een studentenhuis in Eindhoven moet twee jaar de cel in. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging en moet hij een schadevergoeding van bijna 3700 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald.

De verkrachter woonde in bij zijn neefje en greep het slachtoffer, een huisgenote, op 15 maart vast, trok aan haar haren en sloeg haar in het gezicht. Vervolgens eiste de man dat zij haar kleren uit zou doen en verkrachtte hij de vrouw. Pas na geruime tijd kon ze ontkomen en vluchtte ze nagenoeg naakt de kamer uit en de straat op.

De verdachte ontkende niet dat er sprake was van seksueel contact maar stelde wel dat dit vrijwillig ging. De rechtbank gelooft dat niet. Zo had de vrouw destijds een afspraak met haar vriend, die ongerust naar het studentenhuis kwam toen ze niet kwam opdagen en niet reageerde op telefoontjes.

Volgens deskundigen lijdt de man aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis met kenmerken van psychopathie. De rechtbank beschouwt hem op grond daarvan als licht verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens de rechtbank is het voor de veiligheid van anderen noodzakelijk om aan de verdachte tbs op te leggen.