OM vervolgt stelend PvdA-raadslid Utrecht

Het voormalige Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest wordt vervolgd voor het verduisteren van ruim 45.000 euro uit de kas van Stichting Straatnieuws Utrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag. De zaak wordt op 11 november behandeld.

Van der Roest was penningmeester van de Utrechtse daklozenkrant en wist zo het geld te verdonkeremanen. De zaak kwam vorig jaar oktober aan het licht. In januari deed de stichting aangifte tegen Van der Roest omdat hij ondanks een toezegging het geld niet terugbetaalde en ook nooit zijn excuses had aangeboden.

De Utrechter moest door de zaak zijn zetel in de Utrechtse raad opgeven. Ondanks een oproep van PvdA-voorzitter Henk Spekman om van wachtgeld af te zien, maakte hij daar toch gebruik van. Van der Roest wilde het mogelijk gebruiken om het geld dat hij had gestolen terug te betalen.

De krant dreigt te verdwijnen naar aanleiding van de kwestie. De stichting maakte donderdag bekend aan de rand van een faillissement te staan. De straatkrant kost daarom voortaan niet twee euro maar drie euro.