Arrestaties bij betogingen Den Haag

Tien mensen zijn zaterdag rond 14.30 uur in Den Haag aangehouden toen demonstranten van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) naar de betoging van Geenstijl op het Malieveld kwamen.

Het tiental werd bij aankomst op het Malieveld ingesloten door verschillende politiewagens. Ook veel bereden politie was aanwezig. De situatie was rond 14.45 uur weer rustig.

Bij de demonstratie van de extreemrechtse NVU op de Koekamp, waaraan circa vijftig mensen deelnamen, is een arrestatie verricht omdat de arrestant richting het Centraal Station liep. Bij alle drie de betogingen die zaterdag in Den Haag plaatsvinden, geldt dat de demonstranten niet mogen lopen.

Ook aan het begin van de Koekamp zijn enkele mensen aangehouden rond 14.50 uur. Ze werden gefouilleerd en in arrestatiebusjes gezet.

De demonstratie van de NVU is afgelopen. Rond 15.00 uur was het programma voorbij. Voorman Constant Kusters spreekt nog met journalisten, de politie praat vriendelijk met enkele betogers. De situatie is rustig.

Op het Plein 1813 verloopt de betoging van de extreemlinkse Anti Fascistische Actie ook rustig. Zo'n honderd socialisten luisteren naar diverse sprekers.