Homovriendelijke moskee geopend in Zuid Afrika

De religie van de vrede kan het dus toch! In Zuid Afrika is een moskee geopend die nadrukkelijk zijn deuren openzet voor homoseksuelen en vrouwen.

De man achter dit project, Taj Hargey was de zogenoemde 'verwrongen theologie' zoals die geleerd wordt in landen als Saoedi-Arabië of Pakistan meer dan zat. Als reactie hierop is hij in Kaapstad een kleine moskee begonnen die open staat voor gelovigen met een open mind. Mede op deze manier hoopt de man tegenwicht te bieden aan het radicalisme, dat de laatste tijd zo gewoon lijkt te zijn.

Geheel in de lijn der verwachting hadden veel mainstream-moslims weer een geheel afwijkende mening over de opening van deze moskee, waar vrouwen zij aan zij met mannen kunnen bidden, je als (openlijk) homoseksueel welkom bent en vrouwen zelfs mogen preken. Meneer Hargey heeft dan ook weer de broodnodige doodsbedreigingen ontvangen, is fysiek belaagd en vlak voor de eerste dienst was een groep minder tolerante mensen aanwezig om de opening van de moskee te verhinderen.

In hun ogen zou het project van Hargey heidens zijn, bovendien heeft hij al het label 'ongelovige' opgeplakt gekregen op de social media, die zo ongeveer ontplofte toen de islamitische gemeenschap lucht kreeg van het idee. Hargey weet echter prima waar hij over praat. Hij heeft een graad Islamitische Studies gehaald op Oxford en niet, zoals hij dat zelf mooi zegt, "op een ezelschool in Saoedi-Arabië of Pakistan".

Het is mogelijk om zelf een kijkje te nemen in de moskee. Zelfs mensen die niet blind de waanideeën van Mohammed volgen en een andere kijk op het leven hebben zijn welkom.