Meisje beroofd na groepsverkrachting Assen

Assen is dit weekend opgeschrikt door een schokkende groepsverkrachting. Een jonge vrouw is zondagochtend door vier mannen verkracht. Vervolgens werd zij gedwongen geld op te nemen en af te geven aan de verkrachters.

Het meisje werd tussen 7 en 9 uur 's ochtends verkracht aan de Van Swinderenhof in de Drentse hoofdstad. Omwonenden van deze rustige straat nabij het centrum hebben inmiddels een brief in de bus gehad waarin de politie getuigen oproept zich te melden.

Het slachtoffer zegt door vier mannen te zijn verkracht. Vervolgens moest zij meerijden naar een geldautomaat enkele straten verderop. Hier werd zij gedwongen 400 euro op te nemen en het geld te overhandigen aan de groepsverkrachters.

Het meisje heeft inmiddels aangifte gedaan, maar de politie kan hangende het onderzoek nog niets zeggen. "Er is een eerste gesprek geweest met het slachtoffer, later nemen we de officiële aangifte op", laat de Drentse politie weten. "Tot die tijd kunnen we niet ingaan op details, als we die al naar buiten brengen in een zedenzaak."

Ook wil de politie het schokkende incident nog niet bevestigen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, aldus de politie.