'Amersfoortse jihadganger leidt koranschool'

De naar Syrië vertrokken Amersfoortse jihadist Jermaine W. is de voorzitter van een stichting in Huizen die koranlessen aan kinderen en jongeren geeft. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag. Volgens de krant is de stichting onderdeel van een Goois netwerk waar meer mensen met jihadistische sympathieën betrokken bij zijn.

Het gaat om de stichting Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur, die als doel heeft kennis te bevorderen van 'zowel de Arabische als de Nederlandse taal, kunst en cultuur'. In de regio zitten meer van zulke instellingen. Zo heeft Hilversum een Gooisch Educatief Instituut voor de Arabische taal waar mensen officieel terechtkunnen voor taalles. Uit de folder blijkt volgens de NRC echter dat de cursussen gericht zijn op het leren van de koran en het vergroten van de kennis over islam.

Oprichter van de organisatie in Hilversum is volgens de krant Abou Hafs, een radicale prediker uit die plaats. In een filmpje op Youtube verheerlijkt hij de jihad. Ook voerde hij het woord op een jihadistische betoging.