Waylon vindt eigen muziek confronterend

Waylon vindt het soms best lastig om zijn eigen werk terug te luisteren. De 34-jarige zanger schrijft regelmatig persoonlijke sores van zich af, zoals op zijn nieuwe album Heaven after Midnight. Dat maakt het soms ongemakkelijk om terug te horen.

"Alles wat een mens binnenkrijgt moet er op een of andere manier weer uit en bij mij gebeurt dat door middel van zingen en muziek schrijven", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws. "Hoe vaker je jezelf hoort, hoe slechter je het gaat vinden."

Waylon vergelijkt het met het terugzien van een oude vakantievideo. "Dat je een heel mooi plaatje hebt van de zee en in een keer krijg je jezelf in beeld en je gaat iets zeggen. Je hoort je eigen stemt en denkt: bah", schetst hij. "Het is gewoon het geconfronteerd worden met iets dat uit jezelf komt."

Hoe confronterend het ook is, Waylon zou zijn problemen op geen andere manier van zich af willen zetten. "Ik vind het prettig", zegt hij. "Het is ook een soort therapie om mijn eigen ervaring op papier te zetten en daar een deuntje onder te verzinnen."