Microsoft kondigt nieuwe Lumia toestellen aan

Microsoft heeft vandaag twee nieuwe toestellen geïntroduceerd: de Nokia Lumia 830 en de Lumia 735. Daarnaast introduceerde Microsoft ook een nieuwe firmware genaamd Lumia Denim, een lichtgevende draadloze oplader en een apparaat waarmee je het scherm van je Lumia kunt projecteren via HDMI.

Met de Lumia 830 kun je straks – bij dag en nacht – foto’s en video’s maken van hoge kwaliteit. Het toestel beschikt namelijk over een 10-megapixel-PureView-camera met ZEISS-lenzen, Rich Recording en het dunste optische beeldstabilisatiesysteem in een Lumia tot nu toe. De Lumia 830 zal worden voorzien van een 2220mAh-accu en zestien gigabyte interne opslag.

Lumia 830

De Lumia 735 is met zijn 5-megapixelgroothoekcamera aan de voorzijde speciaal ontworpen voor Skype en het maken van selfies met een hoge kwaliteit. De Lumia 735 zal tevens worden voorzien van een 2220mAh-accu, maar zal het echter moeten doen met acht gigabyte interne opslag. Ook zal de Lumia 735 de mogelijkheid tot draadloos opladen ondersteunen.

Lumia 730

Beide toestellen zullen begin oktober 2014 verkrijgbaar in zijn de Benelux. De Lumia 735 krijgt een prijs rond de 219 euro, de Lumia 830 zal rond de 330 euro gaan kosten.

Naast deze twee toestellen introduceerde Microsoft ook twee nieuwe accessoires, namelijk de lichtgevende Wireless Charging Plate DT-903 en - wellicht interessanter - Microsoft Screen-Sharing for Lumia Phones HD-10. Via dit apparaat kun je straks alle content op je Lumia-smartphone eenvoudig op een extern scherm met HDMI-aansluiting projecteren. Het bijzondere aan dit apparaat is dat het op basis van Near Field Communication (NFC) werkt. Je kunt je toestel dus op de NFC-disk leggen en dan wordt je scherm automatisch doorgestuurd. Wil iemand anders iets laten zien, dan geef je gewoon de NFC-disk door.

Wireless Charing

HD-10