Starke gebruikte expeditie als zelfonderzoek

Sabrina Starke zag haar deelname aan Expeditie Robinson als een kans om meer over zichzelf te weten te komen. "Ik ben er heel bewust heen gegaan. Ik was op zoek naar persoonlijke groei", zegt de zangeres over het RTL 5-programma, dat vanaf donderdag weer te zien is, tegen Novum Nieuws. "Wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt?"

Een van de belangrijkste lessen die Starke heeft geleerd is dat ze dicht bij zichzelf moet blijven. "Ik ben normaal erg op mezelf, dus het was een uitdaging om te zien hoe dat werkt binnen een groep", legt de zangeres uit. "Ik ben me constant bewust gebleven of ik wel mezelf was, of iets bij me paste en of ik niet aan het pleasen was."

Hoewel de 35-jarige Starke zich voor de expeditie al bezighield met dergelijke vragen, heeft ze zeker veel gehad aan de ervaring op het eiland. "Ik heb mezelf daar een spiegel voorgehouden en die heb ik eigenlijk nier meer losgelaten."

De verveling op het eiland en het functioneren binnen een groep, waren voor de zangeres het zwaarst. Van het weinige eten had ze nauwelijks last. "Je lichaam went eraan. Je leert je energie op de juiste momenten te gebruiken." Erg vermagerd, is Starke dan ook niet. "Ik ben vijf kilo afgevallen."

De zangeres, die samen met kandidaten als Manuel Broekman, Ferry Doedens en Mr. Polska te zien is, denkt met veel plezier terug aan haar tijd op het eiland. "Het is altijd een van mijn favoriete programma's geweest. Ik vind het heel tof om daaraan mee te hebben mogen doen", zegt Starke. "Ik heb een ontzettend emotionele en mooie tijd gehad."