Argentinië wint herhaling WK-finale

Vanavond werden er diverse oefeninterlands gespeeld. Het grootste affiche was de herhaling van de finale van het wereldkampioenschap tussen Duitsland en Argentinië. Nederland oefent donderdag in Bari tegen Italië.

Argentinië was veel te sterk voor Duitsland. Het werd 2-4 voor Argentinië. Beide ploegen traden aanvankelijk met veredelde B-teams aan, dat zag de Nederlandse arbiter Bjorn Kuipers ook. Drie spelers van Duitsland, zes spelers van Argentinië stonden ook in de basisploeg toen Duitsland deze zomer het WK won in de finale tegen Argentinië. Gedurende de wedstrijd werden verse ervaren krachten ingezet.

De Duitsers hadden weliswaar over kansen niet te klagen. Bondscoach Joachim Löw had Mario Gómez in de spits geposteerd, maar kreeg dat vertrouwen niet uitbetaald. De speler van Fiorentina hielp de ene na de andere kans om zeep. Aan de andere kant was het Ángel di María die een lesje in effectiviteit uitdeelde.

De aanvaller van Manchester United stond in de eerste helft aan de basis van twee Argentijnse doelpunten. Vlak na de rust assisteerde hij opnieuw, waarna hij de tussenstand eigenhandig op 0-4 bepaalde. De ene pass van de buitenspeler was nog mooier dan de ander.

Sergio Agüero, Erik Lamela en Federico Fernández profiteerden van het feit dat Di María vleugels heeft gekregen sinds zijn transfer naar Manchester. De oud-speler van Real Madrid besloot vlak na de rust eenmalig een solo-actie richting het doel in te zetten en haalde gelijk doeltreffend uit.

Duitsland kwam daarna nog wel terug, maar echt spannend werd het niet meer. André Schürrle maakte er na 52 minuten spelen 1-4 van, maar de tweede Duitse goal van Mario Götze kwam veel te laat om nog aan een stunt te denken. Argentinië nam de ultieme wraak, al zullen ook Di María en consorten nog vaak terugdenken aan hoe het in de WK-finale had kunnen zijn.

De 0-1 van Agüero met een briljante assist van Di Maria. (Bron: YouTube)

Tsjechië verkeert in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal niet in goede vorm. De Verenigde Staten wonnen woensdag een oefenduel in Praag met 1-0. Alejandro Bedoya scoorde zes minuten voor rust het enige doelpunt.

De Tsjechen ontvangen Oranje dinsdag. Nederland oefent voorafgaand aan dat duel nog tegen Italië.

Turkije, ook een tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatie, deed het beter. Op bezoek in Denemarken wonnen de Turken met 2-1. De 19-jarige Ozan Tufan zorgde twee minuten in blessuretijd voor de winnende treffer. Olcay Sahan en Daniel Agger hadden eerder het net gevonden. Ajacieden Lasse Schöne en Nicolai Boilesen konden een Deense nederlaag niet voorkomen.

Engeland wist met 1-0 van Noorwegen te winnen. Wayne Rooney scoorde in een matige wedstrijd het enige doelpunt van de wedstrijd vanaf elf meter.