'Kijk niet naar gelekte naaktfoto's'

Lena Dunham vindt dat mensen niet naar de naaktfoto's moeten kijken die dit weekeinde op straat kwamen te liggen. "De manier waarop je je lichaam deelt, moet een keuze blijven. Steun deze vrouwen door niet naar de foto's te kijken", twitterde de Girls-actrice maandag. Een hacker plaatste kiekjes van sterren als Jennifer Lawrence, Mary Elizabeth Winstead en Rihanna op het internetforum 4chan.

"Door naar deze foto's te kijken wordt keer op keer misbruik gemaakt van deze vrouwen. Dat is niet oké." Volgens de 28-jarige actrice, die zelf in de tv-serie Girls geregeld haar kleren uittrekt, heeft de hacker misbruik gemaakt van de dames. "Vergeet niet dat degene die de foto's heeft gestolen en gelekt, geen hacker is maar een zedendelinquent."

Dunham vindt het onterecht dat wordt gezegd dat je geen naaktfoto's moet maken als je niet wilt dat ze uitlekken. "Dat is hetzelfde als zeggen dat iemand iets uitlokt door een kort rokje te dragen." De hacker stal de kiekjes onder meer van het iCloud-account van meer dan honderd actrices en zangeressen. Mogelijk zijn niet alle foto's echt. Zo beweren Victoria Justice en Ariana Grande dat zij niet de personen zijn op kiekjes die zogenaamd van hen werden genomen.