Nieuwe en betere Nintendo 3DS aangekondigd

Nintendo heeft zojuist twee nieuwe versies van de 3DS aangekondigd. De nieuwe non-XL-versie beschikt over een beeldscherm met een diagonaal van 3,88-inch, de nieuwe "XL"-versie zal worden uitgerust met schem met een diagonaal van 4,88-inch.

Een van de meest opvallende wijzigingen is de nieuwe slide 'C-stick' boven de ABXY-knoppen, die nu groter lijken en verschillende SNES-achtige kleuren hebben. De C-stick zal hetzelfde werken zoals de gele stick die we kennen op de GameCube-controller. Hierdoor krijgen we eindelijk twee analoge besturingsmogelijkheden. Er zijn ook twee nieuwe schouderknoppen, genaamd ZR en ZL toegevoegd.

De CPU is ook opgevoerd waardoor onder andere de internetbrowser en Miiversie sneller zullen reageren. Nieuwe games, zoals de zojuist aangekondigde Xenoblade, die gebruik gaan maken van de nieuwe features, zullen daar door niet werken op de huidige Nintendo 3 DS-systemen. Ook is de accuduur verbetert en de nieuwe 3DS zou tot 7 uur mee moeten gaan.

New Nintendo 3DS

Nintendo liet tevens weten dat de Amiibo-figuren ook zullen werken op de nieuwe 3DS doordat er een NFC-chip is toegevoegd. Ook zijn de nieuwe schermen verder doorontwikkeld en hier door is het mogelijk geworden om een grotere kijkhoek te creëren tijdens het gebruik van het 3DS 3D-effect.

Nintendo 2015

New 3DS 2015

De nieuwe Nintendo 3DS en nieuwe Nintendo 3DS XL zullen al op 10 oktober in Japan verschijnen voor een omgerekend bedrag van ongeveer 115 en 140 Euro. In Europa zullen we helaas moeten wachten tot 2015.