Weer kans op wateroverlast

Nederland krijgt maandag en dinsdag naar verwachting voor de zoveelste keer deze zomer te maken met wateroverlast. Dat meldt Weeronline zondag. Door hevige buien en langdurige regenval wordt tussen de 20 en 40 millimeter neerslag verwacht, regionaal is zelfs kans op meer dan 50 millimeter.

De meeste regen valt tussen maandagavond en dinsdagmiddag, zo voorspellen de meteorologen. Een Atlantische depressie is daar de oorzaak van. De bewolking zal maandag overdag snel toenemen en in de middag gaat het vanuit Zeeland licht regenen of motregenen.

Het noordoosten houdt het dan nog grotendeels droog. In de ochtend laat de zon zich daar zelfs nog zien. 's Avonds regent het echter overal. "Maandagnacht en dinsdag overdag plenst het van tijd tot tijd flink door. Langdurige, hevige regenval kan dan plaatselijk wateroverlast veroorzaken", aldus Weeronline. De buien trekken in de nacht van dinsdag op woensdag weg.

De nieuwe plons regen gaat er volgens het weerinstituut voor zorgen dat deze zomer als een van de natste ooit de boeken in gaat.