Automobilisten van weg gedrukt en bedreigd

Twee Belgen van 22 en 23 jaar oud hebben vrijdagmiddag op de A73 en de A2 geprobeerd meerdere automobilisten van de weg te drukken en hen daarbij met een vuurwapen bedreigd. Dat meldt de politie. De mannen zijn aangehouden.

Even voor 15.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een zwarte Mercedes met een Duits kenteken die andere weggebruikers afsneed op de A73. Daarbij zou bovendien zijn gedreigd met een vuurwapen. Meerdere politieauto's reden vervolgens richting de snelweg.

Agenten zagen de zwarte auto al snel uit de Roertunnel bij Roermond tevoorschijn komen. Daarop werd de achtervolging ingezet. Op een parkeerplaats langs de A73 kon het voertuig tot stoppen worden gedwongen. De mannen uit Charleroi werden vervolgens meegenomen naar een politiebureau.

In de auto werd een handvuurwapen en munitie aangetroffen. De politie vraagt mensen die te maken hebben gehad met het 'levensgevaarlijke' gedrag van de twintigers om zich te melden. Behalve de dollemansrit op de A73 zijn de twee waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor een ongeluk op de A2.

Daar was een oudere man ter hoogte van Echt met zijn auto in de greppel terechtgekomen. Hij moest voor een andere auto uitwijken en botste daardoor tegen een vrachtwagen. De man moest worden opgenomen in het ziekenhuis, zijn auto is zwaar beschadigd geraakt. Volgens de politie is het 'heel goed mogelijk' dat de Belgische mannen verantwoordelijk zijn voor het incident.