'Pappa is mamma, mamma is pappa'

Nick en Bianca Browser hebben in de toekomst een lastig verhaaltje uit te leggen aan hun kindertjes. Het geval wil namelijk dat pappa eigenlijk mamma is, terwijl mamma stiekem pappa blijkt te zijn. Beiden zijn transgender.

De 32-jarige Bianca ging elf jaar geleden door het leven als Jason. Nick van 27 jaar oud had zeven jaar eerder de naam Nicole.

Beiden hebben hun originele geslachtsorganen nog. Geld voor een ingrijpende verbouwing is er (nog) niet. Samen kindertjes krijgen was belangrijker. Uit dit besluit zijn twee spruiten voortgekomen: de 3-jarige Kai en Pax die alweer een jaartje op aarde te vinden is.

De ouders zijn ervan overtuigd dat hun opmerkelijke verhaal geen probleem zal zijn voor hun nageslacht. "Ik maak me geen zorgen over hoe ze zullen reageren. Kinderen zijn tolerant en vellen geen oordeel", vertelt een ietwat naïeve Bianca.

Bianca heeft zijn/haar borsten laten vergroten, terwijl Nick die juist heeft laten verwijderen. Bovendien slikt Nick testosteron om er wat mannelijker uit te zien. Bij Bianca is de lichaamsbeharing weggelaserd.

Nick –het deel van het stel dat zwanger werd- heeft het grut via een keizerssnede op de wereld gezet. "Dat nam toch een groot deel van het enorm vrouwelijke proces van de bevalling weg." Jason Bianca is verguld: "Ik heb altijd kinderen gewild. Ik heb echter nooit durven dromen dat ik iemand zou vinden die ze mij schonk."