Holocaustoverlevenden: 'IsraŽl genocidaal bezig'

Maar liefst 225 overlevenden van de Holocaust en hun nazaten, woonachtig in vele landen van Nederland tot Canada en Polen tot Nieuw-Zeeland, hebben een brief ondertekend waarin zij Israël veroordelen om de huidige behandeling van Palestijnen.

"Genocide begint met de stilte van de wereld", schrijven zij. "'Dit nooit meer' betekent nooit meer voor wie dan ook." De overlevenden -of hun voorouders- zagen kampen van Auschwitz tot Dachau van binnen, zaten jaren ondergedoken of waren permanent op de vlucht.

De ondertekenaars stellen: "Wij zijn gealarmeerd door de extreme, racistische dehumanisatie van Palestijnen in de Israëlische samenleving, [een dehumanisatie] die het kookpunt bereikt heeft. In Israël roepen politici en journalisten open op tot genocide op Palestijnen."

"Wij vinden het walgelijk en verontwaardigend dat men probeert de geschiedenis te verdraaien om te kunnen rechtvaardigen wat niet te rechtvaardigen is: Israëls pogingen om Gaza te vernietigen, de moord op bijna 2000 Palestijnen, inclusief honderden kinderen. Niets kan het bombarderen van VN-schuilplaatsen, huizen, ziekenhuizen en universiteiten goedpraten. Niets kan het afnemen van elektriciteit en water rechtvaardigen."

Men roept op tot een 'onmiddellijk eind aan de belegering en blokkade van Gaza.' Ook wenst men 'een volle economische, culturele en academische boycot van Israël.'

"Getekend,
De overlevenden."

Een volle lijst van ondertekenaars alsmede hun lot (of dat van hun directe familieleden) is hier te vinden.

Update 22.20 uur: 
Het weergaveprobleem in de eerste versie van ditzelfde bericht bleek te komen door een verkeerde [tag] in een reactie. Het is inmiddels verholpen, dus had je daar nog lopende conversaties, dan is het bericht hier terug te vinden.