Asielzoekers kraken Amsterdamse school

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die in Amsterdam al sinds 2012 van locatie naar locatie trekt heeft een nieuw onderkomen gevonden in een school in de Rivierenbuurt. De rechter bepaalde eerder deze week dat de groep voor zondag weg moest zijn uit een pand in het oosten van de stad.

De 'Vluchtschool' aan de Zuidelijke Wandelweg waar de asielzoekers zaterdag hun intrek namen is eigendom van de gemeente. GroenLinks en SP in de hoofdstad willen dat de vluchtelingen mogen blijven zitten tot er structurele opvang is voor vluchtelingen in Amsterdam, zo laten ze zondag weten.

Een woordvoerder van de groep van vele liet zaterdagavond tegenover stadszender AT5 weten dat nog niet bekend is hoelang de groep in de school mag blijven. De asielzoekers hopen daar deze week meer duidelijkheid over te krijgen.

De groep asielzoekers verbleef sinds vorig jaar op meerdere locaties in Amsterdam. Van een tentenkamp in Osdorp gingen ze naar een gekraakte kerk in Amsterdam-West. Daarna zaten ze onder meer in een oude gevangenis, en kantorencomplex en in een garage in de Bijlmer.